Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Expert consensus decision pathway over niet-statine-therapieën voor LDL-c-verlaging

Nieuws - 10 okt. 2022

Het Journal of the American College of Cardiology heeft de 2022 ACC Expert Consensus Decision Pathway gepubliceerd over de rol van niet-statine-therapieën voor LDL-c-verlaging bij patiënten met risico op ASCVD.

Sinds de publicatie van de AHA/ACC/multisociety cholesterolrichtlijn van 2018 zijn drie nieuwe niet-statine LDL-c-verlagende medicijnen goedgekeurd door de FDA: bempedoïnezuur (een cholesterolbiosyntheseremmer), evinacumab (een ANGPTL3-remmer) en inclisiran (een PCSK9-siRNA). De Expert Consensus Decision Pathway biedt praktische aanbevelingen over wanneer en bij welke patiënten niet-statinetherapieën kunnen worden overwogen. Het document geeft daarbij aanbevelingen over het gebruik van nieuwere niet-statinetherapieën totdat CVOT’s met deze middelen zijn voltooid en nieuwe cholesterolrichtlijnen zijn opgesteld.

Vind de expert consensus decision pathway online bij J Am Coll Cardiol.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: