Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Geen verschil in effectiviteit tussen twee lisdiuretica op mortaliteit bij HF

Nieuws - 5 nov. 2022

Comparative Effectiveness of Torsemide versus Furosemide in Heart Failure: Primary Results of the TRANSFORM-HF Trial

Gepresenteerd op de AHA Scientific Sessions 2022 door: Robert J. Mentz - Durham, NC, VS

Introductie en methoden

Het meest gebruikte lisdiureticum om congestie bij patiënten met hartfalen te behandelen is furosemide. Van een ander lisdiureticum, torsemide, is echter bekend dat het een betere biologische beschikbaarheid en een langere werkingsduur heeft dan furosemide. Bovendien heeft torsemide anti-aldosteron en anti-fibrotische myocardiale effecten. Deze studie onderzocht of behandeling met torsemide de klinische resultaten op lange termijn verbetert in vergelijking met furosemide bij patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen met HF.

TRANSFORM-HF was een pragmatische open-label studie die werd uitgevoerd in 60 centra in de VS. In totaal werden 2859 opgenomen patiënten met HF 1:1 gerandomiseerd naar torsemide of furosemide. Het primaire eindpunt was sterfte door alle oorzaken. Secundaire eindpunten waren sterfte door alle oorzaken of ziekenhuisopname door alle oorzaken, en totale ziekenhuisopnames. De mediane follow-up was 17,4 maanden (IQR 8,0 – 29,0). Secundaire eindpunten werden geëvalueerd na 12 maanden.

Belangrijkste resultaten

Conclusie

Deze open-label pragmatische studie toonde vergelijkbare effectiviteit tussen furosemide en torsemide op sterfte door alle oorzaken bij opgenomen patiënten met HF.

-Onze berichtgeving is gebaseerd op de informatie die beschikbaar is gesteld tijdens de AHA Scientific Sessions 2022-

Deel deze pagina met collega's en vrienden: