Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Fase 2-studie met cardiale myosineremmer bij niet-obstructieve HCM

Nieuws - 22 mei 2023

Evaluation of Aficamten in Patients with Symptomatic Non-obstructive Hypertrophic Cardiomyopathy: REDWOOD-HCM Cohort 4

Gepresenteerd op de ESC Heart Failure 2023 door: Ahmad Masri, MD- Portland, OR, VS

Introductie en methoden

Aficamten is een cardiale myosineremmer die gericht is op myocardiale hypercontractiliteit en verminderde relaxatie. Een fase 2, open-label, dosisbepalingsonderzoek evalueerde de veiligheid en werkzaamheid van aficamten bij patiënten met niet-obstructieve HCM.

In totaal namen 41 patiënten (gemiddelde leeftijd 56 jaar, 59% vrouw) met symptomatische niet-obstructieve HCM (NYHA klasse II/III, LVEF ≥ 60%, NT-proBNP >300 pg/ml) deel aan de studie. Patiënten kregen 10 weken behandeling, gevolgd door een wash-outperiode van 4 weken. Beschikbare doses waren 5, 10, 15 mg. Doses werden omhoog getitreerd als LVEF ≥55%, gehandhaafd als LVEF 50-54%, omlaag getitreerd als LVEF<50% en stopgezet als LVEF <40%.

Belangrijkste resultaten

Conclusie

Deze fase 2, open-label, dosisbepalingsstudie liet zien dat aficamten over het algemeen goed werd verdragen door patiënten met niet-obstructieve HCM. Een gemiddelde vermindering van -5,5% LVEF werd waargenomen in week 10, die snel werd teruggedraaid tijdens de uitwasperiode. De meerderheid van de patiënten rapporteerde verbetering van de symptomen. Aficamten zal verder worden onderzocht bij patiënten met niet-obstructieve HCM in een fase 3-studie.

-Onze berichtgeving is gebaseerd op de informatie die beschikbaar is gesteld tijdens ESC Heart Failure 2023-

Deel deze pagina met collega's en vrienden: