Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

JACC scientific statement over HFpEF

Nieuws - 12 juni 2023

Het Journal of the American College of Cardiology (JACC) publiceerde een wetenschappelijke statement over HFpEF [1]. In dit statement wordt de epidemiologie, pathofysiologie, diagnose en behandeling van HFpEF besproken.

De incidentie van HFpEF neem toe. Ondanks dat er progressie is gemaakt in het begrijpen van de pathofysiologie en de ontwikkeling van tools om HFpEF te diagnosticeren, blijft HFpEF ondergediagnosticeerd. Patiënten met HFpEF hebben een slechte prognose, maar recente studies tonen aan dat SGLT2-remmers gunstige effecten hebben bij patiëntenpopulatie. Een ander belangrijk onderwerp in dit veld is pathofysiologisch-gebaseerde fenotypering van HFpEF, aangezien HFpEF een heterogene ziekte is. Fenotyperen van HFpEF is nodig om individuele patiënten beter te karakteriseren en te behandelen. Deze aspecten worden in detail besproken in het JACC wetenschappelijke statement.

Referenties

Toon referenties

Vind dit statement online op JACC

Deel deze pagina met collega's en vrienden: