Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

2023 ESH-Richtlijnen voor behandeling van arteriële hypertensie

Nieuws - 3 aug. 2023

De European Society of Hypertension (ESH) publiceerde een nieuwe richtlijn voor de behandeling van arteriële hypertensie, op basis van de nieuwe inzichten en ontwikkelingen in de hypertensie veld. De 2023 ESH richtlijnen hebben als doel om informatie te geven over arteriële hypertensie. De richtlijnen gaan dieper in op de pathofysiologie, diagnose, monitoring en behandeling van hypertensie. Nieuwe data van RCT’s en andere klinische studies, zoals real-world-studies, maar ook mechanistische studies zijn geïncludeerd. De nieuwe richtlijnen gaan dieper in op onderwerpen die in eerdere richtlijnen slechts kort werden besproken. Daarnaast komen er nieuwe onderwerpen aan bod zoals de behandeling van hypertensie bij kinderen en adolescenten, en tijdens de overgangsperiode van adolescenten naar jongvolwassen.

De richtlijnen zijn gepubliceerd in de Journal of Hypertension

Deel deze pagina met collega's en vrienden: