Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Scientific statement over e-sigaretten en vapingproducten

Nieuws - 21 aug. 2023

De American Heart Association (AHA) heeft een scientific statement gepubliceerd over de cardiopulmonaire impact van elektronische sigaretten (e-sigaretten) en vapingproducten.

-

In 2007 werden e-sigarettenproducten geïntroduceerd in Amerika, en sindsdien is het gebruik van deze producten exponentieel toegenomen, met name bij de jeugd en jongvolwassenen. E-sigaretten en vapingproducten werden populair omdat deze producten werden aangeprezen als veiliger alternatief voor traditionele sigaretten en als potentieel product dat helpt om te stoppen met tabak. E-sigaretten en vapingproducten hebben echter ook nadelige gezondheidseffecten.

Deze scientific statement bespreekt het gebruik van e-sigaretten en vapingproducten in Amerika, de schadelijke en potentieel schadelijke componenten in vapingaerosolen, en de effecten van deze producten op acute en chronische cardiovasculaire en pulmonaire gezondheid, gebaseerd op zowel moleculaire, dierlijke en klinische data. Bovendien onderzoekt deze scientific statement de data over het gebruik van e-sigaretten en vapingproducten als producten die kunnen bijdragen aan het stoppen met roken, en beoordeelt het de huidige inspanningen op het gebied van volksgezondheid en wet- en regelgeving.

Vind deze statement online op Circulation

Deel deze pagina met collega's en vrienden: