Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Bempedoïnezuur vermindert totale MACE bij hoogrisicopatiënten met statine-intolerantie

Nieuws - 27 aug. 2023

Impact of Bempedoic Acid on Total Cardiovascular Events – A Pre-Specified Analysis of the CLEAR Outcomes Study

Gepresenteerd op het ESC-congres 2023 door: Stephen Nicholls - Melbourne, Australië

Introductie en methoden

De CLEAR Outcomes-studie toonde onlangs aan dat bempedoïnezuur eerste MACE verminderde bij hoogrisicopatiënten met hoge LDL-c-waarden die geen statines wilden of konden gebruiken. De nieuwe, vooraf gespecificeerde analyse van de studie onderzocht het effect van bempedoïnezuur op totale MACE.

CLEAR Outcomes randomiseerde in totaal 13.970 patiënten naar behandeling met bempedoïne zuur of placebo gedurende 3,4 jaar. Het primaire samengestelde eindpunt was CV-sterfte, MI, beroerte of coronaire revascularisatie. Het belangrijkste secundaire eindpunt was de samenstelling van CV-sterfte, MI of beroerte.

Belangrijkste resultaten

Conclusie

Deze vooraf gespecificeerde, secundaire analyse van de CLEAR Outcomes-studie liet zien dat bempedoïnezuur de totale incidentie van de samengestelde uitkomst van CV sterfte, MI, beroerte of coronaire revascularisatie met 20% verminderde en de samengestelde uitkomst van CV sterfte, MI of beroerte met 17%. “Deze bevindingen benadrukken de gunstige effecten van het verlagen van LDL-C en hsCRP met bempedoïnezuur bij statine-intolerante hoogrisicopatiënten”, zei Stephen Nicholls.

- Onze berichtgeving is gebaseerd op de informatie die beschikbaar is gesteld tijdens het ESC-congres 2023 -

Vind de publicatie van deze analyse online op JAMA Cardiol. Bekijk een video over deze analyse

Deel deze pagina met collega's en vrienden: