Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Scientific statement van de AHA over het cardiovasculair-nier-metaboolsyndroom

Nieuws - 27 okt. 2023

De American Heart Association (AHA) heeft een samenvatting gepubliceerd over de bewijsvoering en de fundamentele hiaten met betrekking tot de wetenschap, screening, preventie en behandeling van het cardiovasculair-nier-metaboolsyndroom (Cardiovascular-Kidney-Metabolic, CKM, syndrome). Belangrijke richtlijnen en een overzicht van de wetenschappelijke literatuur werden gebruikt als input voor deze samenvatting.

Hoewel er een uitgebreide hoeveelheid literatuur is die het begrip en de aanpak van preventie en behandelen voor patiënten met het CKM-syndroom ondersteunt, zijn er hiaten in de kennis over dit onderwerp. Belangrijke hiaten zijn onder andere de mechanismen van ziekteontwikkeling, heterogeniteit binnen klinische fenotypen, de wisselwerking tussen sociale gezondheidsdeterminanten en biologische risicofactoren, nauwkeurige beoordelingen van ziekte-incidentie in de context van concurrerende risico's en de klinische zorg voor CKM.

Vind deze publicatie online op Circulation

Deel deze pagina met collega's en vrienden: