Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Adviezen met betrekking tot leveringsproblemen van GLP-1RA

Nieuws - 22 jan. 2024

De diabeteskamer heeft een respons geformuleerd op de DHPC die de producent van injecteerbare semaglutide (Ozempic®) en liraglutide (Victoza®) heeft uitgestuurd over de leveringsproblemen van injecteerbare GLP-1RA. In de DHPC wordt geadviseerd om het instellen van nieuwe patiënten op injecteerbare semaglutide en liraglutide respectievelijk te beperken of uit te stellen tot de leveringssituatie verbetert.

De toegenomen vraag naar injecteerbare GLP-1RA en capaciteitsbeperkingen binnen de productie hebben geleid tot tekorten. De verwachting is dat er voor semaglutide sprake zal zijn van periodieke tekorten in 2024. Voor liraglutide worden tot tenminste het tweede kwartaal van 2024 tekorten verwacht.

De diabeteskamer adviseert naar aanleiding van de berichtgeving in de DHPC het volgende voor de Nederlandse situatie:

Bekijk de DHPC over de leveringssituatie van semaglutide en liraglutide Bekijk de respons van de diabeteskamer op de DHPC

Deel deze pagina met collega's en vrienden: