Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Fase 3-studie met obicetrapib bij patiënten met HeFH behaalt primair eindpunt

Nieuws - 30 juli 2024

Het primaire eindpunt van LS gemiddelde reductie in LDL-c met 10 mg obicetrapib na 84 dagen werd gehaald in de fase 3 BROOKLYN studie. In deze studie werd het effect van LDL-c verlaging met obicetrapib (bovenop maximaal getolereerde lipidenmodificerende therapieën) geëvalueerd bij 354 volwassen patiënten met heterozygote familiaire hypercholesterolemie (HeFH) bij wie LDL-c niet voldoende gereguleerd was.

De LS gemiddelde afname in LDL-c vergeleken met placebo was 36,3% (P<0,0001) na 84 dagen, die aanhield na 365 dagen (LS gemiddelde LDL-c afname was 41,5% (P<0,0001). Andere biomarkers waaronder HDL-c, niet-HDL-c, Lp(a) en ApoB waren significant veranderd, in overeenstemming met eerdere data.

In de BROOKLYN studie werd obicetrapib goed verdragen en de veiligheidsresultaten waren vergelijkbaar met die van de placebo-arm en er werd geen verhoging van de bloeddruk waargenomen. Het percentage stopzettingen van de behandeling in de obicetrapib-arm was 7,6% versus 14,4% voor placebo.

De volledige resultaten zullen worden gepresenteerd op een aanstaand medisch congres en gepubliceerd in een medisch tijdschrift.

Bron: persbericht NewAmsterdam Pharma, 29 juli 2024

Deel deze pagina met collega's en vrienden: