Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Bempedoïnezuur effectief in real-world-populatie met hyperlipidemie

Nieuws - 7 okt. 2024

In een Duitse real-world-cohortstudie van patiënten met primaire hypercholesterolemie of gemengde hyperlipidemie resulteerde behandeling met bempedoïnezuur en de vaste dosiscombinatie van bempedoïnezuur en ezetimibe tot een relatieve verlaging in LDL-c van 30,3% na 2 jaar. De proportie van patiënten die hun LDL-c-streefwaarde bereikte nam toe van 4,9% voor de behandeling naar 35,3% na 2 jaar follow-up (een 7-voudige toename), met vergelijkbare resultaten bij patiënten met hoog of zeer hoog CV-risico.

De MILOS-studie is een lopende, multinationale, prospectieve observationele studie naar het gebruik van bempedoïnezuur en de vaste dosiscombinatie van bemedpoïnezuur en ezetimibe in Europa bij volwassenen met primaire hypercholesterolemie of gemengde hyperlipidemie. Het Duitse cohort omvatte 973 patiënten uit 125 locaties in Duitsland. LDL-c-waarden voor de behandeling, na 1 jaar en na 2 jaar follow-up waren beschikbaar voor 451 patiënten. Meer dan 80% van de patiënten kregen bempedoïnezuur bovenop andere lipiden verlagende therapieën zoals statines en ezetimibe.

Het veiligheidsprofiel van bempedoïnezuur in deze Duitse real-world-populatie was consistent met eerdere bevindingen in de CLEAR-studieprogramma.

Bron: Businesswire – Daiichi Sankyo Europe, 27 september 2024

Deel deze pagina met collega's en vrienden: