Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

De 2e WCN Onderzoeksprijs 2014/2015

Deadline 15 oktober 2015

Nieuws - 17 sep. 2015

De WCN Onderzoeksprijs ter hoogte van € 7.500,- is bedoeld om het onderzoeksgebied van de cardiovasculaire geneeskunde zichtbaar te maken en te stimuleren. Naast klinisch toegepast onderzoek komt ook specialistisch onderzoek op cellulair en moleculair niveau in aanmerking. Denk bijvoorbeeld aan publicaties over atherosclerose, myocardinfarct, ritmestoornissen, vetstofwisselingsstoornissen, metabole stoornissen. Wel ligt de focus van de WCN op de vertaalslag naar de klinische praktijk.

Bij de beoordeling van de inzendingen zal rekening worden gehouden met de omstandigheden waaronder het onderzoek is uitgevoerd. Dit betekent dat niet alleen de fulltime onderzoeker, maar ook de clinicus practicus voor de prijs in aanmerking komt.

De winnaars van de tweede en derde prijs krijgen de kans om naar een cardiovasculair congres (of cursus) naar keuze te gaan, ter waarde van € 2.500 en € 1.000. De winnaars van de eerste, tweede en derde prijs worden gekozen door een multidisciplinaire jury samengesteld uit zowel perifeer als academisch werkzame medisch specialisten.
 

Hoe kunt u meedoen?

De prijs richt zich op een publicatie waar zicht is op de vertaalslag naar de cardiologische klinische praktijk, en kijkt ook expliciet naar het aspect van samenwerking. Om deel te nemen dient u:

  • niet ouder te zijn dan 35 jaar;
  • een publicatie in te sturen waarvan u eerste auteur bent, verschenen: 1 september 2014 – 30 augustus 2015
  • een halve A4 met een motivatie waarom deze publicatie een belangrijke bijdrage aan het cardiovasculaire onderzoek levert mee te zenden;
  • een beknopt CV mee te zenden;
  • uiterlijk vóór 15 oktober 2015 uw informatie elektronisch in te zenden

Meer informatie

Deel deze pagina met collega's en vrienden: