Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nationale Hartfalendag 2019

Nieuws, video en presentaties gerelateerd aan de Nationale Hartfalendag 2019

CardioMEMS: sensor voor verslechtering HF

3' educatie - 6 nov. 2019 - Dr. Jasper Brugts
Jasper Brugts vertelt over telemonitoring bij HF en bespreekt met name veelbevolende resultaten met sensoren die vullingsdruk kunnen meten, zoals de CardioMEMS.

Nationale Hartfalendag 2019 Jasper Brugts vertelt over telemonitoring bij HF en bespreekt met name veelbevolende resultaten met sensoren die vullingsdruk kunnen meten, zoals de CardioMEMS.

Conventionele manieren van zelfmanagement

3' educatie - 6 nov. 2019 - Prof. dr. Hans Peter Brunner-La Rocca
Prof. Brunner-La Rocca legt uit wat zelfmanagement of zelfzorg bij HF patiënten is, wat onderdelen van zelfzorg zijn en hoe telebegeleiding hierbij kan helpen.

Nationale Hartfalendag 2019 Prof. Brunner-La Rocca legt uit wat zelfmanagement of zelfzorg bij HF patiënten is, wat onderdelen van zelfzorg zijn en hoe telebegeleiding hierbij kan helpen.

Zelfmanagement op afstand: waar staan we nu, wat is de toekomst?

3' educatie - 31 okt. 2019 - Dr. Jaap Trappenburg
Zelfmanagement en digitale begeleiding van HF patiënten zijn nog behoorlijk gescheiden concepten. Jaap Trappenburg geeft uitleg over deze concepten en vertelt wat de innovaties zijn in op dit gebied.

Nationale Hartfalendag 2019 Zelfmanagement en digitale begeleiding van HF patiënten zijn nog behoorlijk gescheiden concepten. Jaap Trappenburg geeft uitleg over deze concepten en vertelt wat de innovaties zijn op dit gebied.

Preventie van hartfalen bij diabetes: therapeutische opties

3' educatie - 31 okt. 2019 - Dr. Michel Brugts
Michel Brugt vertelt kort over nieuwe diabetesmiddelen die HF voorkomen in diabetes patiënten en nu ook verbeterde uitkomsten geven in HFrEF patiënten met en zonder diabetes.

Nationale Hartfalendag 2019 Michel Brugt vertelt kort over nieuwe diabetesmiddelen die HF voorkomen in diabetes patiënten en nu ook verbeterde uitkomsten geven in HFrEF patiënten met en zonder diabetes.

Hoe kun je het beste nieuwe behandelmethoden implementeren in de praktijk?

3' educatie - 24 okt. 2019 - Dr. Erik Badings en Dian Pruijsers-Lamers
Erik Badings en Dian Pruijsers-Lamers vertellen over een softwareprogramma en samenwerking tussen cardioloog en HF nurse als opties om toepassing van nieuwe medicijnen in HF te bevorderen.

Nationale Hartfalendag 2019 Erik Badings en Dian Pruijsers-Lamers vertellen over een softwareprogramma en samenwerking tussen cardioloog en HF nurse als opties om toepassing van nieuwe medicijnen in HF te bevorderen.

Cardiale amyloïdose: vaak niet herkend

3' educatie - 23 okt. 2019 - Dr. Marish Oerlemans
Dr. Oerlemans roept op om alert te zijn op cardiale amyloïdose bij hartfalen patenten. Hij legt uit hoe je het herkent en hoe de diagnose gesteld kan worden.

Nationale Hartfalendag 2019 Dr. Oerlemans roept op om alert te zijn op cardiale amyloïdose bij hartfalen patenten. Hij legt uit hoe je het herkent en hoe de diagnose gesteld kan worden.

IJzerdeficiëntie bij hartfalen

3' educatie - 15 okt. 2019 - Prof. dr. Peter van der Meer
Wat moeten we weten over ijzerdeficiëntie bij hartfalen? Prof. van der Meer geeft een overzicht over geassocieerde factoren, prognose en behandeling.

Nationale Hartfalendag 2019 Wat moeten we weten over ijzerdeficiëntie bij hartfalen? Prof. van der Meer geeft een overzicht over geassocieerde factoren, prognose en behandeling.

ICD keuzehulp

3' educatie - 15 okt. 2019 - Dr. Lieselot van Erven
De ICD keuzehulp is ontwikkeld om ondersteuning te bieden aan artsen en patiënten om samen tot een beslissing te komen over plaatsing van een ICD.

Nationale Hartfalendag 2019 De ICD keuzehulp is ontwikkeld om ondersteuning te bieden aan artsen en patiënten om samen tot een beslissing te komen over plaatsing van een ICD.