Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Nieuwe grote hartgezondheidsstudie gepland onder smartwatch-gebruikers

Nieuws - 7 okt. 2019

Apple heeft drie ongekende medische studies aangekondigd, in samenwerking met toonaangevende academische en onderzoeksinstituten, die meer deelnemers zullen bereiken dan ooit mogelijk was. De studies zullen beschikbaar zijn op de nieuwe Research app. De Research app zal later dit jaar beschikbaar zijn als gratis download in de App Store.

“In de Apple Heart Study vonden we dat we medisch onderzoek positief konden beïnvloeden in manieren die patiënten vandaag helpen en die bijdragen leveren aan toekomstige generaties” zei Jeff Williams, Apple’s chief operating officer. “De aankondiging van vandaag toont dat onze toewijding aan gezondheid nog verder gaat door op grotere schaal dan ooit tevoren samen te werken met deelnemers”.

Apple Heart and Movement Study: Apple werkt samen met Brigham and Women’s Hospital en de American Heart Association (AHA) in een uitgebreide studie over hoe hartslag en bewegingssignalen – zoals looptempo en aantal beklommen verdiepingen – geassocieerd zijn met ziekenhuisopnames, vallen, hartgezondheid en kwaliteit van leven om gezond bewegen en verbeterde CV gezondheid te promoten.

Apple’s ondersteuning van de medische onderzoeksgemeenschap begon met de introductie van ResearchKit en Carekit, die het tempo en schaal uitbreiden van het bestuderen en voorzien van gezondheidszorg. Apple gebruikte ResearchKit om de Apple Heart Study te ontwikkelen, wat de grootste studie in zijn soort was en illustreerde de impact die virtuele, grootschalige studies kunnen hebben op medische onderzoek door het onderzoeken van atriumfibrilleren om de functie van onregelmatige ritmemeldingen op de Apple Watch te valideren.

De twee andere gezondheidsstudies die ook zullen starten met gebruik van de Research app zijn:

Bron: persbericht Apple Inc., 10 september 2019 Lees onze samenvatting van de resultaten van de Apple Heart Study

Deel deze pagina met collega's en vrienden: