Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

VBWG Jaarprijs 2012

Nieuws - 26 okt. 2012


Op donderdag 4 oktober jl. werd tijdens de Najaarsvergadering van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) in Papendal voor de 15e keer de Jaarprijs voor Vasculaire Biologie uitgereikt.

De VBWG Jaarprijs is een initiatief van de Stichting Vasculaire Biologie Werk Groep (VBWG), mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van Pfizer.
 

De Stichting Vasculaire Biologie Werk Groep probeert voornamelijk jonge collega's in de vasculaire geneeskunde te bewegen tot het initiëren en uitdiepen van wetenschappelijke activiteiten, gericht op toepassing in de klinische praktijk. Het doel van deze Jaarprijs is het zichtbaar maken en verder stimuleren van het onderzoeksgebied van de Vasculaire Biologie.
 

Dit jaar werden 13 publicaties ingezonden om mee te dingen naar de VBWG jaarprijs. Het niveau van de inzendingen was erg hoog, met publicaties in toonaangevende tijdschriften.
 

Dit jaar ontving Janine van Gils (Leids Universitair Medisch Centrum) de prijs voor de meest onderscheidende publicatie op het gebied van de Vasculaire Biologie. Het winnende artikel is in januari gepubliceerd in Nature Immunology. De Jaarprijs bestaat uit een bedrag van € 5000,-.

Winnaars van de tweede en derde prijs waren respectievelijk Onno Holleboom (Academisch Medisch Centrum, Amsterdam) en Anne Vrieze (Academisch Medisch Centrum, Amsterdam). Zij ontvingen een congresreis of scholing (gerelateerd aan de Vasculaire Biologie) ter waarde van maximaal € 2500,- .
 

1e prijs: Janine van Gils (LUMC)
voor haar publicatie in Nature Immunology:
The neuroimmune guidance cue netrin-1 promotes atherosclerosis by inhibiting the emigration of macrophages from plaques
 

2e prijs: Onno Holleboom (AMC, Amsterdam)
voor zijn publicatie in Cell Metabolism:
Heterozygosity for a Loss-of-Function Mutation in GALNT2 Improves Plasma Triglyceride Clearance in Man
 

3e prijs: Anne Vrieze (AMC, Amsterdam)
voor haar publicatie in Gastroenterology:
Transfer of Intestinal Microbiota From Lean Donors Increases Insulin Sensitivity in Subjects With Metabolic Syndromes

 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: