Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Onderscheid STEMI en non-STEMI in interventiecardiologie

3' educatie - 9 dec. 2013 - Amsterdam - Arnout van 't Hof

 

 

Dr. Arnout van 't Hof, cardioloog, Isala Klinieken, Zwolle
Opgenomen: WCN-congres, Amsterdam, Beurs van Berlage, vrijdag 29 november 2013


Dr. Arnout van 't Hof bespreekt het onderscheid tussen STEMI en non-STEMI in ACS-patiënten, dat voor de interventiecardioloog aan het vervagen is. In januari 2014 start in de regio Zwolle een nieuw onderzoek waarin patiënten met pijn op de borst vanaf de ambulance via de huisarts al dan niet naar het ziekenhuis worden gevolgd. Bij dit onderzoek gaan cardiologen de eerstelijns zorgverleners helpen met de vaak lastige vraag welke patiënt naar het ziekenhuis moet worden doorverwezen.
 

Deel deze pagina met collega's en vrienden: