Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Maandthema Hartfalen - juni 2014

Rudolf de Boer

10' educatie - 19 juni 2014 - Zeist - Rudolf de Boer

CVGK.nl introduceert een maandelijkse serie waarin we met een 10’ educatie speciale aandacht geven aan een bepaald thema, gericht op een multidisciplinair publiek. Een specialist uit het veld geeft een bondig overzicht van de stand van zaken in zijn/haar specialisme, zodanig dat ook collegae uit aangrenzende disciplines worden bijgepraat over dit vakgebied.
 

Wij stelden de volgende vragen over hartfalen aan prof. Rudolf de Boer, voorzitter van de NVVC Werkgroep Hartfalen en werkzaam in het UMC Groningen.
 

1. Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar? Welke recente toepassingen of inzichten hebben de kliniek ingrijpend veranderd?
 

2. Welke techniek of kennis wordt nu gemist in de dagelijkse klinische praktijk? Wat is nodig om patiënten beter te kunnen helpen?


3. Wat speelt er nu in uw vakgebied? Welk onderzoek schept grote verwachtingen?


4. Welk onderzoek is hard nodig? Welk onderzoek gaat de kliniek op korte termijn veranderen? En op de lange(re) termijn?

 

Start video

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: