Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Significant minder klachten bij gewichtsverlies AF-patiënten

23 mrt. 2015 - ACC 2015, San Diego - Prof.dr. Isabelle van Gelder

 

Prof.dr. Isabelle van Gelder (UMC Groningen)
Opgenomen: ACC, San Diego, 16 maart 2015

ACC 2015 Prof.dr. Isabelle van Gelder zag de LEGACY, een registry waarin gekeken werd naar het effect van gewichtsverlies bij patiënten met boezemfibrilleren. Na 10% gewichtverlies in een jaar blijken de klachten significant af te nemen.

Nieuws • 23-3-2015

Meer dan 10% afvallen vermindert symptomen in patiënten met atriumfibrilleren en obesitas

ACC 2015 LEGACY studie laat zien dat duurzaam gewichtsverlies een dosisafhankelijk effect heeft op welbevinden, structurele eigenschappen van het hart en CV risicofactoren. Gewichtsschommelingen beperken dit effect.

 

Het ACC Journaal wordt mogelijk gemaakt door MSD