Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Minder beroertes met NOAC ipv heparine/VKA-behandeling bij cardioversie

ESC 2017 Barcelona

3' educatie - 28 aug. 2017 - Michael Ezekowitz MD, cardioloog, Bryn Mawr, PA, VS

ESC 2017 De EMANATE studie vergeleek behandeling met apixaban met standaardzorg (heparine/VKA) in antistolling-naïeve patiënten die cardioversie moeten ondergaan. Apixaban bleek effectief en veilig. Dr. Ezekowitz verwacht dat de bevindingen gemakkelijk naar de kliniek vertaald kunnen worden.

Educatieve informatie

Deze 3 minuten educatie geeft een samenvatting van net gepresenteerde wetenschappelijke data, en is opgenomen tijdens het ESC 2017 congres. Het doel is om kort commentaar te geven, evenals mogelijke implicaties van deze bevindingen.

Faculty

Dr. Michael Ezekowitz is als cardioloog werkzaam in Bryn Mawr Hospital en Lankenau Medical Center (Pennsylvania, VS). Hij studeerde medicijnen aan de University of Cape Town Faculty of Medicine in Zuid-Afrika.

Disclosures

Het ESC Journaal 2017 is mede mogelijk gemaakt door een unrestricted educational grant van Amgen en Novartis.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: