Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Oproep aan ziekenhuizen om CV data van COVID-19 patiënten te delen

Nieuws - 31 mrt. 2020

De CAPACITY COVID registratie is opgezet om informatie te verzamelen over CV variabelen bij patiënten met COVID-19. CVD patiënten hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden door het coronavirus en een grotere kans op sterfte. Ook ontstaan hartklachten bij COVID-19 patiënten die geen CVD geschiedenis hebben.

In samenwerking met de Dutch CardioVascular Alliance hebben cardiologen deze registratie opgezet. 36 Nederlandse ziekenhuizen hebben al interesse getoond en er is ook internationale belangstelling. Deze registratie is een aanvulling op de algemene registratie van alle COVID-19 patiënten opgezet door het WHO.

Initiatiefnemer prof. dr. Folkert Asselbergs (Universitair Medisch Centrum Utrecht en Dutch CardioVascular Alliance): “Om patiënten met hart- en vaatziekten en COVID-19 beter te kunnen behandelen, is er dringend behoefte om te leren van patiënten die nú of binnenkort in het ziekenhuis liggen. Wij beseffen dat van de zorg al het uiterste wordt gevraagd. We proberen deze registratie zo eenvoudig mogelijk te maken en hopen op deze manier de zorg voor patiënten met de levensbedreigende combinatie van hart- en vaatziekten en COVID-19 snel te kunnen verbeteren.”

Bron: Persbericht Dutch Cardiovascular Alliance, 30 maart 2020

Klik hier voor de CAPACITY COVID registratie Klik hier voor informatie op de Dutch CardioVascular Alliance website

Deel deze pagina met collega's en vrienden: