Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Lipideninnovatie in de praktijk - 15 september

Presentaties en slides van een avondsymposium over LDL-cholesterol verlagen op basis van casuïstiek, gehouden op 15 september 2022.

E-learning Lipideninnovatie in de praktijk

Geaccrediteerde e-learning

Online-CME - 28 feb. 2023

In deze e-learning bestaande uit 4 delen bespreken experts de nieuwste ontwikkelingen om LDL-c te verlagen. Registratie (gratis) is vereist om in te schrijven voor deze cursus.

Casus 3 - Wanneer is bij uw patiënt sprake van statine-intolerantie en wat is de impact op de behandeling?

Lecture - 17 okt. 2022 - Dr. Sanne van Wissen
Wat wordt er verstaan onder statine-intolerantie? Dr. Van Wissen begint zijn presentatie met een wordcloud en gaat daarna verder in op dit onderwerp.

Lipideninnovatie in de praktijk Wat wordt er verstaan onder statine-intolerantie? Dr. Van Wissen begint zijn presentatie met een wordcloud en gaat daarna verder in op dit onderwerp.

Casus 2 - Een patiënt met familiaire hypercholesterolemie: Hoe om te gaan met screening en behandeling?

Lecture - 17 okt. 2022 - Shirin Ibrahim
Hoe kan screening en behandeling van patiënten met familiaire hypercholesterolemie verbeterd worden? Shirin Ibrahim praat ons bij over dit onderwerp.

Lipideninnovatie in de praktijk Hoe kan screening en behandeling van patiënten met familiaire hypercholesterolemie verbeterd worden? Shirin Ibrahim praat ons bij over dit onderwerp.

Casus 1 - Een patiënt met hoog cardiovasculair risico: Wat is de rol van combinatietherapie?

Lecture - 17 okt. 2022 - Dr. Fabrice Martens
Aan de hand van een casus van een patiënt met hoog cardiovasculair risico bespreekt dr. Martens de kracht van combinatietherapie voor het verlagen van LDL-c.

Lipideninnovatie in de praktijk Aan de hand van een casus van een patiënt met hoog cardiovasculair risico bespreekt dr. Martens de kracht van combinatietherapie voor het verlagen van LDL-c.

Introductie - Wat zijn de effecten van nieuwe LDL-c-verlagende therapieën?

Lecture - 17 okt. 2022 - Prof. dr. Erik Stroes
Prof. dr. Stroes geeft een overzicht van het uitbreidende arsenaal om LDL-c te verlagen -

Lipideninnovatie in de praktijk Prof. dr. Stroes geeft een overzicht van het uitbreidende arsenaal om LDL-c te verlagen - "voor ieder wat wils".