Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

SGLT2-remmer volledig vergoed in Nederland voor chronisch HF ongeacht de ejectiefractie

Nieuws - 4 apr. 2023

De vergoedingsvoorwaarden voor de SGLT2-remmer empagliflozine in Nederland zijn per 3 april 2023 uitgebreid. Empagliflozine wordt nu ook volledig vergoed bij volwassenen met HFmrEF en HFpEF. Eerder werd empagliflozine alleen vergoed voor patiënten met HFrEF of diabetes.

Goedkeuring van empagliflozine voor HFmrEF en HFpEF is gebaseerd op de resultaten van de EMPEROR-Preserved-studie. Deze gerandomiseerde, dubbelblinde fase 3-studie toonde aan de empaglifozine het risico op CV sterfte of ziekenhuisopnames vanwege HF vermindert bij patiënten met HFmrEF en HFpEF.

Lees het advies van het Zorginsituut Nederland Bekijk het vergoedingsoverzicht van empagliflozine

Deel deze pagina met collega's en vrienden: