Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Hartstichting zoekt wetenschappers die samen met burgers onderzoek willen doen naar HVZ

Nieuws - 26 feb. 2024

De Hartstichting is op zoek naar beroepswetenschappers én burgers die samen onderzoek willen doen naar hart- en of vaatziekten. Samen met ZonMw stelt de Hartstichting een vergoeding beschikbaar voor burgerwetenschap. Bij burgerwetenschap hebben burgers een actieve inbreng in het onderzoek. Burgers kunnen bij het hele onderzoeksproces betrokken zijn, van het bedenken van onderzoeksvragen tot het analyseren van data, of slechts bij één onderdeel. Burgers kunnen een unieke kijk hebben op een probleem of onderwerpen voordragen waar onderzoekers nog niet aan hadden gedacht. Voor onderzoekers levert dit informatie op waar anders geen of lastiger toegang tot is.

Meer informatie voor beroepswetenschappers is de vinden op de website van de Hartstichting.

Burgers kunnen zich ook aanmelden, klik hier voor meer informatie voor burgers.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: