Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
Meeting impression Impact nieuwe lipiden- en diabetestrials op CV-risico management in 2019

Meeting impression Impact nieuwe lipiden- en diabetestrials op CV-risico management in 2019

Lees en download het verslag

Recent zijn nieuwe studies gepubliceerd op het gebied van type 2 diabetes mellitus (T2DM) en lipidenbehandeling die potentiële impact hebben op cardiovasculair risicomanagement (CVRM). Prof. dr. Frank Visseren lichtte de belangrijkste aanpassingen aan de richtlijn CVRM uit, prof. dr. Bram Kroon besprak twee casus met afwijkingen in het lipidenmetabolisme en het gebruik van PCSK9-remmers. Dr. Adriaan Kooy behandelde tot slot de resultaten en implicaties van drie grote CV uitkomstentrials met SGLT2-remmers in patiënten met T2DM.

Download de meeting impression Bekijk het meeting report

Deel deze pagina met collega's en vrienden: