Cardiovasculaire Geneeskunde.nl

Cholesterol in VS breaking news

3' educatie - 19 nov. 2013 - AHA, Dallas - Clyde Yancy

 

 

Prof. Clyde Yancy, cardioloog, Northwestern University, Chicago, VS
Opgenomen: American Heart Association, Late Breaking Clinical Trials 3, maandag 18 november 2013
 

Agenda • 20 november 2013, 18:45 uur, Dallas, Texas

AHA InterReview 2013

Op woensdagavond 20 november a.s. organiseert MSD BV in samenwerking met Benecke de AHA InterReview® 2013. Onder voorzitterschap van prof. dr. J.W. Jukema (cardioloog, LUMC Leiden) vatten vier vooraanstaande cardiologen de laatste ontwikkelingen in de klinische cardiologie op het AHA-Congres 2013 voor u samen.

Nieuws • 13-11-2013

Vier nieuwe ACC/AHA richtlijnen voor cardiovasculaire preventie

De richtlijnen van de American College of Cardiology en de American Heart Association (AHA) introduceren een nieuwe formule voor risico-inschatting en geven geüpdate advies over management van cholesterol, leefstijl en gewicht.

Nieuws • 19-11-2013

Ophef over cholesterolrichtlijn op AHA congres

AHA Journaal De ophef is met name ontstaan als gevolg van een kritisch stuk in de New York Times, waarin wordt gesteld dat de nieuwe risicocalculator in de nieuwe richtlijn onjuist is en het CV risico overschat.

Nieuws • 19-11-2013 • Lancet - Nov 2013

Vraagtekens in VS bij juistheid risicocalculator in nieuwe cholesterolrichtlijn

AHA Journaal In reactie op de nieuwe AHA/ACC richtlijnen schreven Ridker en Cook een commentaar waarin zij stellen dat de risicocalculator onjuist is en het CV-risico overschat.

De informatie en gegevens die verstrekt worden in dit programma zijn bijgewerkt en correct ten tijde van de ontwikkeling van het programma, maar zijn mogelijk onderhevig aan wijzigingen.

Deel deze pagina met collega's en vrienden: