Cardiovasculaire Geneeskunde.nl
Fietsen tegen erfelijk hartfalen

Fietsen tegen erfelijk hartfalen

Nieuws - 21 aug. 2017

Op zaterdag 19 augustus zijn negen fietsende cardiologen vanuit Maastricht vertrokken richting Barcelona, waar ze na 1600 km op zaterdag 26 augustus hopen aan te komen. In Barcelona wordt van 27 t/m 30 augustus het congres van de European Society of Cardiology (ESC) gehouden.

Doel van de indrukwekkende fietsmarathon is om geld op te halen voor onderzoek naar de erfelijke hartspierziekte PLN, een cardiomyopathie die veroorzaakt wordt door een mutatie van het PLN-gen. Alle donaties zullen direct naar de PLN stichting gaan voor onderzoek naar deze ziekte, overige kosten dekken de fietsende cardiologen zelf. De Hartstichting en de PLN stichting zullen respectievelijk 25% en 10% extra bijleggen.

Deelnemers zijn: Yolande Appelman, Ingrid Bank, Pieter Doevendans, Wouter van Everdingen, Claudia Kanselaar, Geert Leenders, Bas van Klarenbosch, Annemieke Wind en Nienke Wind.

Bekijk de actiepagina op de site van de Hartstichting en steun de fietsers Doneer direct

Deel deze pagina met collega's en vrienden: